Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін спростив імпорт спеціально призначених чи модифікованих для військового використання компонентів до наземної та пілотованої техніки

Реклама

Урядовою постановою від 11 серпня 2023 року № 850 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2022 р. № 1378» розширено перелік товарів військового призначення, імпорт яких на період дії воєнного стану здійснюється без дозвільних документів Державної служби експортного контролю України.

Держмитслужба роз'яснює, що прийняті зміни стосуються не поширення дії законодавства з державного експортного контролю під час ввезення в Україну (імпорту) товарів військового призначення, а саме йдеться про такі необхідні для відновлення військової техніки, її ремонту, комплектуючі та запчастини до наземної військової техніки та компоненти до пілотованих літальних апаратів, що наведені у позиціях «ML6.а» та «ML10.а» Списку товарів військового призначення, наведеному у Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 20.11.2003 № 1807.

Спрощення процесу суттєво посилить спроможності українських підприємств швидко відновлювати військову техніку - ремонтувати бронетехніку, спеціально обладнані автомобілі та пілотовані апарати, пояснили в Держмитслужбі.

Виняток становить, якщо умовою поставки таких товарів в Україну є оформлення українською стороною державних гарантій (як приклад, коли український імпортер зобов'язаний на вимогу іноземного експортера надати міжнародний імпортний сертифікат) або такі компоненти містять у своєму складі виріб, віднесений до позицій ML1.a, ML1.b, ML1.c, ML2.a, ML4.a додатка до Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 20.11.2003 № 1807.

Зауважимо, що постанова № 850 набрала чинності з 15 серпня та діє до дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

Кабмін підтримав постанову про е-довірчі послуги: що передбачено

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини