Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ

Кабмін підтримав постанову про е-довірчі послуги: що передбачено

Реклама

Кабінет Міністрів ухвалив постанову від 11 серпня 2023 року № 844, яка затверджує вимоги до Довірчого списку.

У Мінцифри пояснили, що це допоможе привести законодавство України у сфері електронних довірчих послуг у відповідність до законодавства Європейського Союзу.

Довірчий список - це перелік кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг та інформації про сервіси, які вони надають. Список функціонує з 2018 року та є основою системи кваліфікованих електронних довірчих послуг, звернули увагу в міністерстві.

Завдяки ухваленій постанові е-довірчі послуги в Україні відповідатимуть європейським і міжнародним стандартам. Як наслідок - будуть технічно сумісними між собою та Європейським довірчим списком надавачів е-довірчих послуг.

Це означає, що в майбутньому користувачі е-довірчих послуг зможуть повноцінно використовувати українські електронні підписи в ЄС. Це значно спростить електронну взаємодію з європейськими партнерами, зокрема при веденні бізнесу, роз'яснило Мінцифри.

Постанова набере чинності одночасно з набранням чинності Законом № 2801-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення укладення угоди між Україною та Європейським Союзом про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та імплементації законодавства Європейського Союзу у сфері електронної ідентифікації" (31 грудня 2023 року).

Майбутнє юридичного ринку вже тут! Спробуйте перше рішення для українських юристів LIGA360, яке поєднало весь обсяг судової практики та законодавства - та аналізує їх за технологіями великих даних. Ухвалюйте максимально інформовані правові рішення з LIGA360. Спробуй всі переваги прямо зараз, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

Для чого компаніям комплаєнс і хто має його впроваджувати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини