Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Санкції не будуть розповсюджуватись на сплату податків та погашення податкового боргу

Реклама

10 серпня Парламент ухвалив Закон про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо застосування спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), законопроєкт №6529.

Голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів, що документ встановлює зміни положень Закону України «Про санкції» щодо нерозповсюдження обмежувальних заходів (санкцій) на сплату податків, зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та погашення податкового боргу.
За його словами до другого читання:
- встановлено 4 види заходів, які здійснює контролюючий орган з метою реалізації санкцій прийнятих РНБО;
- ПК доповнено механізмами реалізації таких заходів до підсанкційних осіб;
- доповнено норми щодо заборони перебування підсанкційного суб'єкта на спрощеній системі оподаткування (ст.ст. 291, 298, 299 підстави та механізм анулювання реєстрації платником єдиного податку).
Зазначається, що набрання чинності законопроекту синхронізовано з нещодавно ухваленим Законом N3223, який запроваджує публічний Державний реєстр санкцій.

LIGA360 дає змогу перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Читайте також:

Комплаєнс-перевірка: що це таке та як до неї підготуватись

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини