Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло алкогольну компанію Bacardi до переліку міжнародних спонсорів війни

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло бермудську компанію Bacardi Limited до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомила прес-служба НАЗК.

Зазначається, що Bacardi Limited - найбільша приватна міжнародна алкогольна компанія у світі, її продукція продається у понад 170 країнах. Серед відомих брендів компанії є бренді Baron Otard, D'USS; джин Bombay; ром Bacardi; текіла Cazadores; горілка Grey Goose, Eristoff; віскі Dewar's, William Lawson's, Aberfeldy, Aultmore, Royal Brackla, Craigellachie, Angel's Envy й інші напої (Martini, St-Germain, Benedictine).

В цілому Bacardi володіє понад 200 торговими марками, серед яких однойменний з фірмовою назвою компанії ром, який є найбільш продаваним ромовим брендом у світі.

"Згідно з даними на сайті федеральної податкової служби рф, виручка «Бакарди Рус» 2022 року зросла на 8,5%, до 32,6 млрд рублів, а чистий прибуток - до 4,7 млрд: це на 206,5% більше, ніж 2021 року (1,5 млрд рублів), податку на прибуток до бюджету агресора сплачено на суму понад 12 млн дол. США", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, Bacardi Limited продовжує сплачувати значні податки до бюджету росії, підтримувати її економіку та спонсорувати агресію проти України. 

LIGA360 дає змогу перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Читайте також: НАЗК відновило статус п'ятьох грецьких компаній-перевізників у переліку спонсорів війни

Комплаєнс-перевірка: що це таке та як до неї підготуватись

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини