Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З автосалону — з державною реєстрацією: з 6 серпня діє спрощення для нових транспортних засобів

Реклама

6 серпня 2023 року набула чинності постанова Кабміну № 437, яка вносить зміни до процедури першої реєстрації на території України нових авто. Про це нагадали в Головному сервісному центрі МВС.

Зазначається, що завдяки цим змінам автосалони зможуть реєструвати транспортні засоби від імені покупця без необхідності нотаріального оформлення довіреності, а також необов'язковими тепер стають «транзитні» номерні знаки.

Автосалони отримали можливість генерувати довіреність на право представляти інтереси покупця. Тепер таку довіреність сторонам можна підписати просто в автосалоні й без нотаріуса. Довіреність, а також акт-приймання передачі транспортного засобу формується за допомогою Єдиного державного реєстру, на них можна накласти електронний цифровий підпис або підписати паперовий бланк.  

"Після оформлення необхідних документів між покупцем та продавцем, представник автосалону може завітати до сервісного центру МВС замість покупця. І відповідно, отримати свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу на ім'я покупця і номерні знаки - при цьому автівка може взагалі не покидати територію салону. А новому власнику залишається лише забрати вже зареєстрований транспортний засіб у продавця", - пояснили в Головному сервісному центрі МВС.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Читайте також: Спрощено процедуру отримання українських посвідчень водія іноземцям, які служать у лавах українського війська

Оновлено Перелік захворювань і вад, за наявності яких особа не може бути допущена до керування відповідними ТЗ

Відтепер можна призначити та скасувати належного користувача авто онлайн: МВС

Кабмін вніс зміни до ПДР та Порядку проведення обов'язкового технічного контролю ТЗ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини