Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набрав чинності Закон щодо окремих питань провадження та застосування процедур банкрутства у період воєнного стану

Реклама

29 липня 2023 року набрав чинності Закон № 3249-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань провадження та застосування процедур банкрутства у період дії воєнного стану», яким внесено зміни до Кодексу України з процедур банкрутства та інших законодавчих актів.

Документ було офіційно опубліковано в газеті «Голос України» 28 липня.

Для повноцінного використання можливостей Кодексу України з процедур банкрутства задля збереження сталості економічних відносин в Україні, можливості відновлення платоспроможності боржників, в тому числі збереження робочих місць і врегулювання виконання зобов'язань, а також запобігання банкрутству боржників або швидкого виходу неплатоспроможних боржників з ринку, передбачені компенсаторні і додаткові механізми на час воєнного стану та протягом шести місяців з дня його припинення або скасування, які дозволять таким неплатоспроможним суб'єктам застосовувати судові процедури банкрутства без додаткових умов, які можуть бути наразі перешкодою для доступу або об'єктивно складними для виконання.

Фахівці Східного апеляційного господарського суду пропонують ознайомитись з порівняльною таблицею, у якій наведено положення Кодексу у попередній редакції та з урахуванням змін.

За повідомленням Східного апеляційного господарського суду

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Як стягнути шкоду у кримінальному провадженні, пов'язаному з ДТП?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини