Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон щодо вдосконалення питання виконання військового обов’язку та проходження військової служби

Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та проходження військової служби» (проєкт Закону № 8169).

Прес-служба Міністерства оборони повідомила, що серед іншого, тепер військовослужбовці, які під час дії воєнного стану визнані військово-лікарськими комісіями непридатними за станом здоров'я до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців можуть бути звільнені в запас.

Зазначається, що зміни зумовлені:

  • необхідністю приведення положень у відповідність зі Статутами Збройних Сил України, Законами України «Про фахову передвищу освіту» та «Про професійну (професійно-технічну) освіту»;

  • потребою розділити положення Закону на мирний час та особливий період - поза та в межах періодів проведення мобілізації, дії воєнного стану та стану війни за результатами проведеного в державі правового режиму воєнного стану.

Детальніше ро документ ми писали тут.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Читайте також: Військовослужбовці, які не мають вищої освіти, зможуть отримати молодше офіцерське звання: Закон підписано

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини