Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна отримав право використовувати новий інструмент залучення інвесторів

Реклама

Фонд держмайна зможе формувати окремі пули державних активів для подальшої приватизації.

Відповідна урядова постанова від 14 липня 2023 року № 715 «Про затвердження Порядку формування пулу об'єктів приватизації» набрала чинності 18 липня.

У ФДМУ роз'яснили, що основна мета запровадження нового механізму - підвищити зацікавленість бізнесу інвестувати в державні активи. Зазначається, що пули привертають більше уваги інвесторів, які зацікавлені в реалізації значних проєктів та можуть вкласти масштабні інвестиції. Зараз ФДМУ виставляє на продаж державні активи окремими підприємствами.

Пули об'єктів приватизації формуватимуться з підприємств, які працюють в одній галузі економіки. Продукція одного з них може бути сировиною для іншого.

Згідно з документом пул формуватиметься з таких об'єктів приватизації:

  • єдині майнові комплекси державних або комунальних підприємств, зокрема єдині майнові комплекси, що передані в оренду;

  • пакети акцій (часток), що належать державі або територіальній громаді у статутному капіталі господарських товариств.

Рішення про формування пулу як єдиного об'єкта малої приватизації державної власності приймається державними органами приватизації шляхом видання наказу.

Рішення про формування пулу як об'єкта великої приватизації державної власності та включення його до переліку об'єктів великої приватизації державної власності, що підлягають приватизації, приймає Кабінет Міністрів за поданням Фонду держмайна після прийняття рішення про приватизацію кожного з об'єктів, з яких формується пул.

Отже, пули - це можливість приватизувати вертикально інтегровані бізнеси замість купівлі розрізнених об'єктів, звернули увагу у Фонді держмайна.

Новий механізм можна буде використовувати як під час малої, так і великої приватизації.

За матеріалами Фонду державного майна

Хочете захистити бізнес від ризиків та підвищити ефективність? Придбайте рішення LIGA360 для 10 фахівців за ціною 3! Захист від бізнес-ризиків, потужності AI для ухвалення рішень, зручні інструменти для керівника, юриста, бухгалтера, HR. Замовте на акційних умовах прямо зараз.

Читайте також:

Для чого компаніям комплаєнс і хто має його впроваджувати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини