Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада посилила відповідальність у сфері колективно-договірної діяльності

Реклама

14 липня Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому урядовий законопроєкт № 7629 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності в сфері колективно-договірної діяльності».

Відповідне рішення підтримали 256 народних депутатів, інформує представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Документом установлюється адміністративна відповідальність для осіб, які представляють роботодавців чи профспілки, зокрема за умисне порушення встановленого законодавством строку проведення консультацій щодо початку колективних переговорів.

Уточнюється, що штраф не накладається на осіб, які представляють роботодавців, у яких кількість працівників не перевищує 25 осіб, і профспілки, коли вони представляють інтереси працівників таких роботодавців.

Підвищуються розміри штрафів:

  • за ухилення від участі в колективних переговорах (ст. 41-1 КУпАП) - від десяти до п'ятдесяти нмдг (170 - 850 грн) (чинна норма - від трьох до десяти (51- 170 грн));

    • за ненадання інформації, необхідної для ведення переговорів і здійснення контролю за виконанням угод, договорів (ст. 41-3 КУпАП) - від п'яти до десяти нмдг (85 - 170 грн) (чинна норма - від одного до п'яти (17 - 85 грн)).

    Стежите за змінами трудового законодавства? У системі LIGA360: HR-менеджер можна налаштувати автоматичні сповіщення для будь-яких НПА та свіжих новин з кадрової теми. Деталі за посиланням.

    Читайте також:

    Чи можна розірвати трудовий договір дистанційно?

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    Увійти

    Схожі новини