Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 11 липня заборонено рекламу тютюнових виробів та електронних пристроїв: Закон № 1978

Реклама

Держпродспоживслужба нагадує, що з 11 липня набувають чинності норми Закону № 1978 «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров'я населення від шкідливого впливу тютюну», якими внесено чимало змін до антитютюнового законодавства:

  • заборону реклами та стимулювання продажу тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин до них;

  • встановлено штраф за їхню реалізацію особам, які не досягли 18 років, у розмірі 1020 грн, а в разі повторного протягом року вчинення таких порушень - 10 200 грн;

  • нести відповідальність щодо заборони куріння з використанням пристроїв для нагрівання в усіх громадських місцях та приміщеннях за аналогією з курінням звичайних сигарок;

  • заборонено виробництво (крім виробництва для експорту), оптова і роздрібна торгівля та імпорт для реалізації на території України сигарет, що містять смако-ароматичні добавки.

Держпродспоживслужба зазначає, що тютюнові вироби, електронні сигарети, рідини, що використовуються в електронних сигаретах, а також пристрої для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, введені в обіг до набрання чинності відповідними положеннями цього Закону, знаходяться в обігу до їх повної реалізації в межах терміну придатності для споживання, але не довше 12 місяців з дня набрання чинності цим Законом.

У Службі нагадали, що з квітня 2023 року відновлено контроль за дотриманням антитютюнового законодавства. Підставами для проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері антитютюнового законодавства є: самостійне звернення суб'єкта господарювання; доручення Прем'єр-міністра і звернення фізичної особи.

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах.

Читайте також:

Обшук під час війни: алгоритм дій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини