Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПА ОБСЄ визнала рф державою-спонсором тероризму, а ПВК «Вагнер» терористичною організацією

Реклама

Парламентська асамблея ОБСЄ визнала російську федерацію державою-спонсором тероризму, а ПВК «Вагнер» - терористичною організацією.

Про це повідомила член української делегації в ПА ОБСЄ, заступниця голови фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Євгенія Кравчук.

За її словами, 4 липня завершено роботу на сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ у Ванкувері прийняттям Підсумкової Декларації, яка, зокрема, говорить, що:

  • тероризм становить одну з найбільших загроз міжнародному миру та безпеці;

  • дії «Групи Вагнера» від імені російського уряду можуть бути справедливо охарактеризовані як терористичні (наголошуючи, що президент рф особисто визнав, що «Група Вагнера» була «повністю фінансована» державою);

  • держави-члени ОБСЄ мають вжити заходів проти «Групи Вагнера» та її афілійованих та правонаступницьких структур, у тому числі шляхом оголошення їх терористичною організацією;

  • найголовніше - закликає держав-членів посилювати міжнародні норми, які чітко визнають: терористичний характер «Групи Вагнера» та її дій; відповідальність російської федерації, як держави-спонсора цієї терористичної організації; неприпустимість залучення таких суб'єктів у міждержавні відносини.

Євгенія Кравчук зазначила, що вперше саме таке формулювання закріплене у офіційному документі міжнародної організації (Раніше ПАРЄ назвало режим в рф терористичним).

А ви упевнені в зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруского сліду компаній допоможе CONTR AGENT в LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також: Європарламент визнав рф державою-спонсором тероризму

Парламентська асамблея НАТО визнала рф країною-терористом

Україна отримала статус кандидата в члени ЄС : що це означає?

Вступ України в ЄС: переваги для громадян і бізнесу

Європейський Союз відмінив мита на українські товари: Мінекономіки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини