Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підсанкційні російські активи в Україні продаватимуть через онлайн-аукціони «Прозорро.Продажі»

Реклама

Підсанкційні російські активи в Україні продаватимуть через онлайн-аукціони «Прозорро.Продажі», а гроші спрямують на подолання наслідків російської агресії та відновлення економіки.

Про це розповіла Перший віцепрем'єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко під час заходу «П'ять років реформі малої приватизації: від першого аукціону до 14 млрд гривень у бюджети».

За словами Юлії Свириденко, «Прозорро.Продажі» стане головним майданчиком з продажу вилучених російських активів. Це вкрай важливий напрямок розвитку реформи малої приватизації. Крім грошей, йдеться про відповідальність, яку повинен понести російський бізнес, який фінансує злочини, вчинені армією рф в Україні, наголосила вона.

Крім того, Юлія Свириденко повідомила, що Уряд України працює над впровадженням великої приватизації.

За словами Міністра економіки, під час повномасштабної війни реформа малої приватизації вкрай актуальна та необхідна. Про це свідчить інтерес бізнесу до онлайн-аукціонів на «Прозорро.Продажі». Лише за час повномасштабної війни від продажу об'єктів малої приватизації Україна заробила 2,8 млрд гривень.

Юлія Свириденко також повідомила, що одним з перших російських активів, які продадуть через «Прозорро.Продажі», може стати добре відомий у Києві торговий центр «Ocean Plaza». Дві третини акцій його донедавна належали російським олігархам, зокрема Аркадію Ротенбергу і його сину Ігорю. На початку червня Уряд передав їх Фонду держмайна.

Фонд державного майна вже провів перереєстрацію корпоративних прав на державу. Зазначається, що тепер фахівці проводять інвентаризацію й актуалізують статутні документи.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Читайте також:

Як бізнесу відшкодувати збитки від військової агресії рф. Поради адвокатів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини