Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна внесла до переліку міжнародних спонсорів війни виробника Domestos, Lipton, Axe та Dove

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло британську корпорацію Unilever до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомила прес-служба НАЗК.

Компанія є одним зі світових лідерів на ринку продуктів харчування та товарів побутової хімії. Їй належать понад 400 брендів, продукція випускається на 280 підприємствах, зокрема: Domestos, Axe, Rexona, Dove, Calve, Rama, Brooke Bond, Lipton, Cr?me Bonjour, CIF, Knorr, Sunsilk, Timotei, CLEAR, Чиста Лінія та інші. В НАЗК зазначили, що, працюючи в рф, компанія сплачує значні податки в російський держбюджет, тим самим підтримуючи економіку агресора та роблячи свій внесок у продовження війни росії проти України.

"Після повномасштабного вторгнення росії в Україну компанія пообіцяла призупинити весь імпорт та експорт своєї продукції в росію та з неї, а також припинити всі медійні та рекламні витрати. Однак протягом року війни прибуток Unilever Russia подвоївся з 4,8 млрд рублів (€56 мілн) у 2021 році до понад 9,2 млрд рублів (€108 млн) минулого року. Крім того, завдяки отриманому значному прибутку (+91%) ТОВ «Юнілевер Русь» вдалося збільшити капітал до 34,5 млрд рублів у 2022 році з 25,3 млрд рублів у 2021 році або на +37%. Податків до бюджету рф за 2022 рік ТОВ «Юнілевер Русь» заплатило близько $50 млн", - підсумували в Нацагенстві.

Маєте сумніви щодо потенційного бізнес-партнерства? Перевіряйте інформацію про українські компанії в LIGA360. Спробуйте за посиланням.

Читайте також: НАЗК внесло ще одну компанію до переліку міжнародних спонсорів війни

Змінено умови прийняття до громадянства України: що передбачає новий Закон?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини