Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада адвокатів України змінила правила внесення до ЄРАУ інформації про нового адвоката

Реклама

Змінено правила внесення до Єдиного реєстру адвокатів України інформації про нового адвоката.

Відповідні зміни до п. 3.2 Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів України внесено рішенням Ради адвокатів України №64.

Згідно з оновленими правилами, для внесення відомостей до ЄРАУ адвокат в день отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та складання присяги зобов'язаний подати до ради адвокатів регіону, яка видала йому свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, заяву про внесення відомостей про нього до ЄРАУ та сплатити щорічний внесок адвоката на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування.

До заяви мають бути додані:

  • копія свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю;

  • копія свідоцтва про складення кваліфікаційного іспиту;

  • документ, що підтверджує адресу робочого місця.

Відомості про адресу робочого місця до ЄРАУ не вносяться, якщо на момент подання вказаної заяви, адвокат не визначився з адресою робочого місця, або має намір здійснювати адвокатську діяльність в іншій області. У цьому випадку адвокат протягом трьох днів зобов'язаний внести зміни до відомостей про себе в ЄРАУ, надавши документально підтверджену інформацію до ради адвокатів регіону, яка видала йому свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, або звернутися з заявою про видачу трансферного витягу.

У разі неподання заяви про внесення відомостей до ЄРАУ у визначений строк, рада адвокатів регіону протягом трьох робочих днів з дня прийняття присяги адвокатом та видачі свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю, вносить відомості до реєстру стосовно такого адвоката за наявною в раді інформацією, окрім відомостей щодо адреси його робочого місця.

За повідомленням НААУ

Адвокати аналізують судову практику з рішенням LIGA360. Повна база судових справ України, фільтри для найзручнішого пошуку, моніторинг судових рішень за тематикою чи для певних справ. Спробуй LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

Адвокатський запит: НААУ окреслила 7 змін у роботі, які варто очікувати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини