Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збільшення доступу мікро-, малого і середнього бізнесу до кредитування: що передбачено в рішенні Уряду

Реклама

13 червня Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про надання державних гарантій на портфельній основі у 2023 році», інформує Урядовий портал з посиланням на пресслужбу Мінфіну.

Проект постанови розробило Міністерство фінансів для збільшення доступу до кредитування суб'єктів господарювання мікропідприємництва, малого та/або середнього підприємництва (ММСП), які не мають достатнього для банків забезпечення за запозиченнями, завдяки частковому гарантуванню державою портфеля кредитів для таких позичальників.

Прийнятим урядовим рішенням встановлено можливість надання державних гарантій 9 банкам-кредиторам, що пройшли відбір для отримання частково гарантування державою зобов'язань за портфелем кредитів ММСП, а також граничний розмір таких гарантій.

За результатами отриманих від банків заявок затверджено граничні розміри надання державних гарантій на портфельній основі на загальну суму до 7 794 млн гривень.

Довідково: Бюджетним кодексом передбачено можливість надання державних гарантій на підставі рішення Кабінету Міністрів для забезпечення часткового виконання боргових зобов'язань за портфелем кредитів банків-кредиторів, що надаються суб'єктам господарювання мікропідприємництва, малого та/або середнього підприємництва - резидентам України, у розмірі, що не перевищує 80 відсотків загальної суми таких боргових зобов'язань за портфелем кредитів та 80 відсотків - за кожним окремим кредитом.

Порядок відбору банків-кредиторів, умови надання державних гарантій на портфельній основі, плата за надання таких гарантій затверджені урядовою постановою від 14 липня 2021 року № 723 «Деякі питання надання державних гарантій на портфельній основі».

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах.

Читайте також:

Нацбанк надав роз'яснення щодо обміну готівкової іноземної валюти

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини