Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін схвалив зміни до Податкового кодексу, пов’язані із завершенням карантину через COVID-19

Реклама

13 червня 2023 року Уряд схвалив проєкт Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України, пов'язаних із завершенням карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Деталі повідомив Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Законопроєктом передбачено скасування функції, що тимчасово здійснювалась контролюючими органами в частині формування Реєстру набувачів одноразової компенсації суб'єктам господарювання витрат, понесених за сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за найманих осіб, та здійснення розрахунку розмірів сум таких компенсацій для їх виплати суб'єктам господарювання - юридичним особам.

Також запропоновано виключити підпункти 29-3.3, 29-3.4 та 29-3.5 із пункту 29-3 підрозділу 5 розділу XХ «Перехідні положення» Податкового кодексу, яким встановлюється тимчасовий порядок відвантаження спирту етилового для виробництва дезінфекційних засобів.

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах.

Читайте також:

Оподаткування волонтерства: роз'яснення юриста

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини