Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Наслідки підриву ГЕС: Укргідроенерго оновлює дані

Реклама

Відповідно до характеру пошкоджень станція відновленню не підлягає. За попередніми підрахунками для побудови нової станції потрібно щонайменше 5 років і близько 1 млрд євро. Про це зазначили в Укргідроенерго.

«Станом на ранок 7 червня ми спостерігаємо, що пік розливу води з Каховського водосховища пройшов. Стабілізація рівня в районах затоплення відбуватиметься у наступні 4 доби. Проте масштаби катастрофи залишаються надзвичайними», - зазначає генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

Він розповів, що зруйновано станцію, автодорожній та залізничний переїзд. 

«Це складний гідровузол, який треба відбудувати якнайшвидше після деокупації. І ми вже сьогодні пропрацьовуємо варіанти будівництва станції. До кінця дня 7 червня ми матимемо попередні розрахунки для проєктних рішень. Ми будемо акумулювати воду на верхніх водосховищах, щоб бути готовими наповнити Каховське водосховище», - пояснив Ігор Сирота.

Рівень водосховища в районі Нікополя станом на 10:00 7 червня становить 14,41 м.

  • За добу рівень води у Каховському водосховищі зменшився майже на 2,5 метри.

  • Продовжуються руйнування водозливної греблі, земляної вставки між будівлею станції та шлюзом.

Щодо наслідків для регіону:

  • На правобережній Херсонщині затоплено 1852 будинки.

  • Протягом ночі надзвичайних подій не зафіксовано, інтенсивність підтоплення зменшується, однак, через значні руйнування греблі вода ще прибуватиме.

  • Евакуйовано 1457 людей, із мікрорайону Корабел - 1286. Також цієї ночі почало підтоплювати Білозерську громаду.

  • Наразі для боротьби із наслідками залучено майже 800 осіб та понад 170 одиниць техніки ДСНС.

  • Небезпечні для здоров'я хімічні речовини, а також збудники інфекційних хвороб із кладовищ, вбиралень, сміттєзвалищ можуть опинитися у криницях та відкритих водоймах на території, підтопленій внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС.

Зазначається, що Укргідроенерго разом з профільними проєктними організаціями вже напрацьовує технічні рішення для майбутньої відбудови Каховського гідровузла на новому технологічному рівні.

Як зручно стежити за правовою картиною дня? LIGA360 стежитиме за законодавчими змінами для тебе. Налаштуй свій моніторинг вже сьогодні.

Читайте також: В Україні створять штаб із ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

Відкрито кримінальне провадження за фактом підриву дамби Каховської ГЕС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини