Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вніс зміни до порядку зупинення реєстрації податкових накладних

Реклама

Кабмін прийняв зміни до Постанови №1165 "Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних". Про це повідомив голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Зміни спрямовані на зменшення відсотку зупиненних накладних та спрощення адміністративних процедур для платників", - зазначив він.

Зокрема, передбачено автоматичну реєстрацію:

- ПН/РК у разі виведення платника податку з переліку ризикових за виконання певних умов, які передбачені Порядком зупинення;

- зупинених ПН/РК у разі прийняття рішення про врахування ТПП за умови виконання певних умов.

Також визначено механізм адміністративного оскарження рішень про внесення платника податку до переліку ризикових та неврахування ТПП.
Крім того, визначено, якщо платника внесено до переліку ризикових, то дія рішення щодо врахування ТПП автоматично призупиняється, проте не скасовується, що позбавляє платника податку від необхідності повертатись до питання повторного врахування таблиці після виведення його з переліку ризикових;
У рішенні про внесення платника податку до переліку ризикових додано інформацію щодо дати включення до переліку ризикових контрагента, операції з яким визначено як ризикові.

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

Читайте також:

Податкові перевірки під час воєнного стану

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини