Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено новий Перелік лікарських засобів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються без рецептів з аптек

Реклама

Міністерство охорони здоров'я затвердило Перелік лікарських засобів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються без рецептів з аптек та їх структурних підрозділів.

Наказ від 5 травня 2023 року № 848 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Відповідно з дня набрання чинності наказом № 848 втратить чинність наказ Міністерства охорони здоров'я України від 18 квітня 2019 року № 876 "Про затвердження Переліку лікарських засобів, дозволених до застосування в Україні, які відпускаються без рецептів з аптек та їх структурних підрозділів".

Довідково. Раніше МОЗ інформував, що з квітня рецептурні препарати в аптеці можна буде отримати не лише за паперовим, а і за електронним рецептом.

Рецептурними є близько 60 % зареєстрованих в Україні лікарських засобів, саме на них потрібен рецепт лікаря. Решту ліків, які не потребують обов'язкового призначення лікарем, можна, як і раніше, придбати в аптеці без спеціального рецепта.

При цьому МОЗ не розширює перелік рецептурних ліків і не робить всі лікарські засоби рецептурними. Тобто всі ті ліки, що й раніше підлягали відпуску за рецептом лікаря, з квітня можна буде отримати, скориставшись електронним рецептом.

Як зручно стежити за правовою картиною дня? LIGA360 стежитиме за законодавчими змінами для тебе. Налаштуй свій моніторинг вже сьогодні.

Читайте також:

Поділ майна подружжя: що потрібно знати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини