Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держстат отримуватиме інформацію з Державного земельного кадастру: визначено механізм

Реклама

Державна служба статистики та Міністерство аграрної політики та продовольства визначили Порядок надання Держстату інформації з Державного земельного кадастру.

Відповідний наказ від 28 квітня 2023 року № 163/1040 набирає чинності з дня офіційного опублікування.

Порядок визначає механізм надання Держстату інформації з Державного земельного кадастру для використання у статистичних цілях, зокрема в процесі проведення Всеукраїнського перепису населення.

Інформація з Державного земельного кадастру, необхідна для використання в статистичних цілях, зокрема для проведення Всеукраїнського перепису населення

Інформація з Державного земельного кадастру про земельні ділянки та землевласників або землекористувачів:

відомості про земельні ділянки:

  • кадастровий номер;

  • дата реєстрації в Державному земельному кадастрі;

  • площа;

  • цільове призначення;

  • місце розташування;

відомості про землевласника:

- тип особи:

  • для юридичної особи - найменування, код за Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України;

  • для фізичної особи - прізвище, власне ім'я, по батькові (за наявності) та реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта фізичної особи, яка через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний контролюючий орган і має відмітку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією (за наявності) та номером паспорта;

  • частка кожного зі співвласників земельної ділянки (якщо земельна ділянка перебуває у спільній частковій власності);

відомості про землекористувача:

- тип особи:

  • для юридичної особи - найменування, код за Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України;

  • для фізичної особи - прізвище, власне ім'я, по батькові (за наявності) та реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта фізичної особи, яка через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний контролюючий орган і має відмітку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією (за наявності) та номером паспорта.

Інформація з Державного земельного кадастру, необхідна для потреб Всеукраїнського перепису населення:

  • межі областей;

  • межі районів;

  • межі територіальних громад;

  • межі населених пунктів.

Періодичність, структура та формат інформації, що передається в процесі електронної інформаційної взаємодії до інформаційної системи органів державної статистики, визначаються договором про інформаційну взаємодію та/або окремим протоколом про інформаційну взаємодію, який укладається між Держстатом і Держгеокадастром, що є невід'ємною частиною цього Порядку.

Отримана інформація обробляється за допомогою спеціального програмного забезпечення та зберігається в інформаційній системі органів державної статистики із забезпеченням вимог законодавства у сфері захисту інформації та в спосіб, що унеможливлює доступ до неї сторонніх осіб.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні.

Читайте також:

Які об'єкти можливо будувати та які будівельні роботи виконувати без дозвільної документації

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини