Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності закони щодо спрощення проходження ВЛК та оформлення документів військовослужбовців

Реклама

27 травня в газеті "Голос України" було опубліковано Закон № 3080-IX "Про внесення змін до Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України щодо удосконалення питань оформлення документів та лікування військовослужбовців під час дії воєнного стану" та Закон № 3079-IX "Про внесення змін до статті 70 Основ законодавства України про охорону здоров'я щодо особливостей створення та роботи військово-лікарських комісій".

Закони набули чинності з дня, наступного за днем їх опублікування.

Законом № 3079-IX розширено перелік закладів для проходження військово-лікарських комісій за рахунок державних, комунальних, медичних закладів МВС та сектору безпеки.

Зазначається, що це дозволить зменшити черги та пришвидшити проходження комісії.

Законом № 3080-IX визначено, що довідка про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) складається начальником медичної служби військової частини, як правило, після проведення відповідного розслідування обставин отримання військовослужбовцем травми (поранення, контузії, каліцтва).

У разі якщо травма (поранення, контузія, каліцтво) військовослужбовця спричинена діями противника, відповідне розслідування обставин отримання військовослужбовцем травми (поранення, контузії, каліцтва) не проводиться. Довідка про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) складається протягом п'яти днів та у такий самий строк направляється до військового закладу охорони здоров'я або територіального центру комплектування та соціальної підтримки у порядку, встановленому Міністерством оборони України.

В особливий період медичні та інші документи направляються у електронному вигляді до військової частини військовим закладом охорони здоров'я або територіальним центром комплектування та соціальної підтримки. У разі неможливості направлення таких документів у електронному вигляді обов'язок по направленню документів у паперовому вигляді покладається на заклад охорони здоров'я або територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Військовослужбовці, які згідно з висновком військово-лікарської комісії мають право на відпустку для лікування у зв'язку з хворобою або визнані непридатними до військової служби, за власною заявою направляються територіальним центром комплектування та соціальної підтримки за місцем лікування до місця проведення відпустки або для оформлення документів на звільнення.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Читайте також: В Україні планують запровадити покарання для чоловіків, які незаконно виїхали за кордон під час війни

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини