Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Місцевий суд виніс вирок військовослужбовцям збройних сил рф

Реклама

12 травня 2023 року Ірпінським міським судом Київської області ухвалено перший вирок у справі російських військових на території Ірпінського регіону після початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомила прес-служба суду.

Зазначається, що дев'ять громадян російської федерації обвинувачувалися за ч. 1 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни).

"Будучи військовослужбовцями збройних сил російської федерації, обвинувачені незаконно перетнули державний кордон України та приймали безпосередню участь у актах збройної агресії на території м. Буча, Бучанського району, Київської області. Були вчинені дії, направлені на жорстоке позбавлення фізичної свободи, принижуваного та образливого ставлення, спричинення сильних страждань в порушення основних норм міжнародного права громадянина України з числа цивільного населення, що не брав участі у бойових діях, у якого була відсутня будь-яка зброя, та будь-які інші знаряддя чи засоби, що могли б виправдати жорстоке поводження із ним", - було встановлено судом.

Вказане кримінальне провадження розглядалося в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинувачених.

При ухваленні вироку суд врахував обставини, які обтяжують покарання (скоєння злочину за попередньою змовою групи осіб), пом'якшуючі обставини -  відсутні.

Суд визнав винними усіх дев'ятьох військовослужбовців рф у вчиненні вказаного злочину:

- командиру, який віддавав злочинні накази, призначив покарання у виді 12 років позбавлення волі;

- іншим чотирьом військовослужбовцям - 11 років 6 місяців позбавлення волі;

- ще чотирьом  - 11 років позбавлення волі.

Наразі вирок ще не набрав законної сили.

Шукаєш судові рішення, що посилаються на певну статтю чи фрагмент НПА? Спробуй LIGA360 для юриста та адвоката. Дізнайся про всі переваги системи за посиланням.

Читайте також: Яке покарання чекає на колаборантів: роз'яснення суду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини