Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профільний Комітет ВР підтримує спрощення процедури присвоєння статусу ветерана

Реклама

11 травня 2023 року Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді включити до порядку денного законопроєкт № 9141 "Про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо спрощення процедури присвоєння статусу ветерана" та за наслідками розгляду у першого читанні прийняти його за основу. Про це повідомила прес-служба Апарату ВР.

Пропонується внести зміни до статей 6, 7 та 10-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», що регламентують питання присвоєння статусу учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім'ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці.

Зміни полягають у тому, аби під час прийняття рішення про надання статусу таким особам відповідальні за присвоєння статусу органи (комісії, міжвідомчі комісії, структурні підрозділи з питань соціального захисту населення) за заявою особи або її представника витребовували у відповідальних органів або осіб необхідні документи, що є підставою для надання статусу, якщо такі документи не були подані на розгляд особою, щодо якої приймається рішення.

При цьому в пропонується уточнити, що відповідальний орган або особа, які володіють необхідними документами, зобов'язані надати відповідь на запит не пізніше, ніж через тридцять днів від дати його надходження.

Голова підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Комітету Анатолій Остапенко запропонував при доопрацюванні проекту Закону передбачити процедуру, відповідно до якої при формуванні особової справи людини, яка долучається до оборони держави, запитуватимуться документи, які знадобляться для отримання статусу, а також згода людини на отримання такого статусу.

Також було запропоновано передбачити автоматичність надання статусів в законопроєкті №9141 при його доопрацюванні до другого читання.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Читайте також: Захисники зможуть отримувати чергове військове звання двічі: ухвалено Закон

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини