Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Парламенті зареєстровано урядовий законопроєкт щодо верифікації відомостей про пацієнтів

Реклама

Кабінет Міністрів схвалив проєкт Закону № 9272 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо верифікації відомостей про пацієнтів».

4 травня 2023 року законопроєкт було зареєстровано в Парламенті.

МОЗ роз'яснило, що документом передбачається внесення змін до законів України щодо верифікації даних між електронною системою охорони здоров'я та іншими реєстрами: Єдиним державним демографічним реєстром, Державним реєстром актів цивільного стану та Державним реєстром фізичних осіб - платників податків.

Так, функціональні можливості електронної системи охорони здоров'я повинні забезпечувати взаємодію між центральною базою даних та іншими інформаційними ресурсами. Для проведення такої взаємодії було визначено перелік відомостей про фізичних осіб, що обробляються та будуть верифікуватися між зазначеними ресурсами.

«Такі зміни мають на меті покращити якість даних про пацієнтів. Це дозволить отримувати медичні послуги безперешкодно (інформація про пацієнтів буде актуальною завдяки мінімізації можливих дублів), уникнути технічних помилок під час отримання доступу до власної медичної інформації тощо», - зазначила заступниця Міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Процедура відбуватиметься з дотриманням вимог Закону «Про захист персональних даних».

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні.

Читайте також:

Які об'єкти можливо будувати та які будівельні роботи виконувати без дозвільної документації

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини