Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей заплановано реформувати: урядовий законопроєкт

Реклама

Кабмін запропонував зміни до законів, які реформують Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) і перетворюють її на сервісну інституцію.

Відповідний урядовий законопроєкт № 9256 зареєстровано в Парламенті 1 травня.

Документом передбачено, що видача ліцензій буде автоматизована й отримати їх можна буде значно швидше. Це унеможливить корупційні схеми та забезпечить стабільні надходження до бюджету від гравців ринку.

За видачу ліцензій відповідає Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей. Зараз КРАІЛ - це колегіальний орган, до складу якого входять голова та члени комісії. Засідання КРАІЛ можливе, якщо на ньому присутні від п'яти членів комісії. Наразі їх недостатньо для проведення засідань щодо видачі ліцензій.

Мінцифри зазначило, що блокування роботи КРАІЛ призводить до повної неврегульованості ринку, а також втрат надходжень до бюджету.

Згідно зі змінами до законів КРАІЛ з колегіального органу перетворюється на сервісну інституцію, що видає ліцензію за декларативним принципом. Це замінить збір великої кількості документів і дасть змогу зробити автоматичну видачу ліцензій за вичерпними критеріями. Очікується, що цифровізація та автоматизація сфери забезпечить прозорість процесів та унеможливить корупційні схеми.

Також законопроєкт дає можливість подати заяву про отримання ліцензії на порталі Дія. Окрім цього, пропонується подання заявки онлайн для людей, які хочуть обмежити себе від участі в азартних іграх.

За матеріалами Мінцифри

Встигайте за трендами юридичного бізнесу - автоматизуйте рутинні завдання. LIGA360 є першим рішенням на українському ринку, яке надає інструменти legal research та моніторингу законодавства, формує аналіз для ваших судових справ з технологіями AI&big data. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Які об'єкти можливо будувати та які будівельні роботи виконувати без дозвільної документації

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини