Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Знову оновлено програмне забезпечення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно

Реклама

Державне підприємство «Національні інформаційні системи» поінформувало, що 30 квітня 2023 року оновило програмне забезпечення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (ДРРП), Автоматизованої системи виконавчого провадження (АСВП) та Державного реєстру обтяжень рухомого майна (ДРОРМ).

ДП «НАІС» зазначило, що поточним оновленням було здійснено низку доопрацювань реєстрів, направлених на покращення роботи користувачів, серед яких:

Державний реєстр речових прав на нерухоме майно (ДРРП)

  • доопрацьовано інформаційну взаємодію ДРРП з Державною судовою адміністрацією, що забезпечило можливість отримувати із зареєстрованої заяви на запит державного реєстратора до ЄДРСР примірник судового рішення не лише у форматі PDF, а й у форматах RTF, HTML, PNG.

ДП «НАІС» звернуло увагу державних реєстраторів, що документи у форматах RTF, HTML, PNG будуть доступні для завантаження та подальшого перегляду за допомогою стандартних засобів перегляду для відповідних форматів, оскільки такі документи не можуть бути відображені засобами програмного забезпечення ДРРП;

  • у всіх заявах у сфері державної реєстрації речових прав та їх обтяжень (окрім Заяви власника про заборону вчинення реєстраційних дій) до переліку існуючих ролей блоку «Суб'єкт» для фізичних та юридичних осіб додано нову роль «Суб'єкт, від імені якого діє заявник, що є уповноваженою особою».

Також ДП «НАІС» звернуло увагу державних реєстраторів, що у разі реєстрації заяви на основі раніше створеної чернетки такої заяви, необхідно здійснити запит до Єдиної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) для отримання необхідних документів щодо об'єкта будівництва, закінченого будівництвом об'єкта або здійснити запит до Державного земельного кадастру (ДЗК) для отримання необхідних відомостей з ДЗК щодо земельної ділянки станом на дату реєстрації такої заяви.

Це пов'язано з тим, що у чернетці заяви не зберігаються файли документів, що були отримані шляхом інформаційної взаємодії ДРРП з інформаційними системами ЄДЕССБ та ДЗК, оскільки між створенням чернетки та реєстрацією заяви проходить певний час (до 30 календарних днів), за який інформація про об'єкт нерухомості може змінитися.

Автоматизована система виконавчого провадження (АСВП)

  • здійснено ряд доопрацювань програмного забезпечення в частині обліку коштів на рахунках, які спрямовані на виправлення проблемних питань, що виникали при роботі органів ДВС з рахунками, відкритими як в Державній казначейській службі України, так і в державних банках.

Державний реєстр обтяжень рухомого майна (ДРОРМ)

  • внесено зміни в функціонал ДРОРМ, зокрема при виконанні операції «Виправлення обтяження» заблоковано можливість для реєстратора вносити зміни в поле «Термін дії».

Майбутнє юридичного ринку вже тут! Спробуйте перше рішення для українських юристів LIGA360, яке поєднало весь обсяг судової практики та законодавства - та аналізує їх за технологіями великих даних. Ухвалюйте максимально інформовані правові рішення з LIGA360.

Читайте також:

1 травня набирають чинності зміни в держреєстрації бізнесу: нові форми заяв та правила найменування юрособи

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини