Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощено механізм направлення на лікування за кордон захисників України: МОЗ

Реклама

Уряд ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку направлення осіб із складових сил оборони та сил безпеки, постраждалих у звязку з військовою агресією російської федерації проти України, на лікування за кордон». Про це повідомила прес-служба МОЗ.

«Одним із пріоритетів Уряду є реформа медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій. Сьогодні приймаємо постанову про спрощення виїзду наших поранених бійців на лікування за кордон. Тепер таке направлення вони зможуть отримати в тому медзакладі, де проходять лікування чи реабілітацію. Без затягування, без черг, без бюрократії», - зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відтепер медзаклади, в яких захисники України перебувають на лікуванні та/або реабілітації, зможуть самостійно визначати необхідність направлення їх на лікування за кордон. Проведення консиліуму військово-медичного закладу тепер не потрібне.

Тобто медзаклад, в якому захисник України перебуває на лікуванні, самостійно формуватиме висновок про необхідність направлення на лікування за кордон та надсилатиме пакет документів до відповідного державного органу, що входить до складу сектору безпеки й оборони.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Читайте також: Рада підтримала за основу законопроєкт щодо удосконалення питань оформлення документів та лікування військовослужбовців під час дії воєнного стану

Демобілізація через 18 місяців з моменту мобілізації: законопроєкт

Депутати підтримали зміни до законів щодо умов прийняття до громадянства України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини