Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Демобілізація через 18 місяців з моменту мобілізації: законопроєкт

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 9142 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення строків військової служби за призовом під час мобілізації".

Ініціатор законопроєкту нардеп Олексій Гончаренко пояснив, що пропонується внести зміни до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» і встановити, що громадяни, які проходять військову службу і були мобілізовані з моменту введення воєнного стану, мають право служити не більше 18 місяців з моменту призову, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.

Також пропонується внести змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» в частині надання відстрочки від призову на п'ять років для тих, хто демобілізований та відслужив максимальний термін служби за призовом під час мобілізації.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Читайте також: Депутати підтримали зміни до законів щодо умов прийняття до громадянства України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини