Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін схвалив законопроєкт про припинення дії угоди з рф щодо захисту інвестицій

Реклама

Урядовий законопроект про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України і урядом російської федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій (Угода) буде подано на розгляд Верховної Ради України. Відповідне рішення ухвалено на урядовому засіданні 18 квітня.

«Приводимо нормативно-правове поле у відповідність до реалій. Укладена понад двадцять років тому Угода передбачає, зокрема, надання гарантій захисту російським інвестиціям в Україні. Відтак, очевидно: якщо в найближчі роки в нашій державі і будуть працювати російські кошти, то лише конфісковані у агресора, чи сплачені ним добровільно, як відшкодування за завдані збитки. І це єдине, що ми маємо наразі гарантувати державі-терористу», - зазначила Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Віденська конвенція про право міжнародних договорів передбачає, що підставою для припинення договору може бути докорінна зміна обставин.

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також: Європейська Рада підтримала створення механізму для реєстрації збитків, завданих рф Україні

ВАКС стягнув на користь держави майно російського олігарха Дерипаски

Президент підписав Указ про введення санкцій до 200 фізичних осіб

Європарламент визнав рф державою-спонсором тероризму

Парламентська асамблея НАТО визнала рф країною-терористом

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини