Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримала за основу законопроєкт щодо удосконалення питань оформлення документів та лікування військовослужбовців під час дії воєнного стану

Реклама

На засіданні 11 квітня Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт про внесення змін до Статуту внутрішньої Служби Збройних Сил України щодо удосконалення питань оформлення документів та лікування військовослужбовців під час дії воєнного стану (реєстр. №9158). Про це повідомив постійний представник Кабміну у ВР Тарас Мельничук.

Він зазначив, що метою законопроєкту є удосконалення питань оформлення військовослужбовцям довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) як за результатами проведення відповідного розслідування (службового чи спеціального), так і без його проведення, а також удосконалення питань оформлення та направлення медичних та інших документів між військовими частинами та закладами охорони здоров'я.

Також завданням законопроєкту є спрощення процедури реалізації висновків військово-лікарської комісії про надання відпустки для лікування у зв'язку з хворобою та про непридатність до військової служби.

"У разі якщо травма, поранення, контузія, каліцтво отримані військовослужбовцем внаслідок бойових уражень або дій з боку противника в районі ведення бойових дій відповідне розслідування не проводиться. Довідка про травму (поранення, контузії, каліцтва) складається протягом 5 днів на підставі рапорту безпосереднього командира та наказу командира військової частини про отримання військовослужбовцем поранення (поранення, контузії, каліцтва). В цей же строк, довідка про травму (поранення, контузії, каліцтва) у порядку, встановленому Міністерством оборони України, направляється до військового закладу охорони здоров'я або територіального центру комплектування та соціальної підтримки", - зокрема, пропонується законопроєктом № 9158.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Читайте також: Демобілізація через 18 місяців з моменту мобілізації: законопроєкт

Депутати підтримали зміни до законів щодо умов прийняття до громадянства України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини