Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк надав коментар щодо заяви Групи Raiffeisen Bank International

Реклама

Нацбанк відзначає позитивні сигнали в заяві Групи Raiffeisen Bank International (RBI), оголошеній за результатами Загальних зборів 30 березня.  Про це повідомила прес-служба регулятора.

"Заява не містить чіткого плану з конкретними кроками та строками їх реалізації, однак може свідчити про перехід від пошуку "стратегічних варіантів майбутнього" до готовності банку до реального скорочення ділової активності в росії та реалізації рішень, які призведуть до продажу або виділення чи деконсолідації Райффайзенбанку росія з Групи", - зауважили в НБУ.

Також в Нацбанку висловили сподівання, що RBI Group як відповідальний член міжнародної фінансової спільноти вже найближчим часом докладе зусиль для впровадження в життя зазначених ініціатив.

Зазначається, що Голова Національного банку звернувся до Наглядової ради RBI перед проведенням Загальних зборів та закликав Групу не зволікати з рішенням щодо виходу банку з рф. Він також звернув увагу на неприйнятність потенційного виходу Райффайзенбанку з рф шляхом обміну активами Райффайзенбанку з підсанкційним Сбєрбанком в Австрії.

"Угода, яка дає змогу банку, що належить кремлю, зберегти свої заблоковані підсанкційні активи в Європі та повернути їх до росії, щоб і надалі підтримувати економічну стійкість і здатність росії вести війну з Україною, не витримує жодної критики, не кажучи вже про порушення санкційних обмежень, які, безперечно, вимагатимуть коригування для забезпечення реалізації запропонованого плану", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: НАЗК внесло Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни

Маєте сумніви щодо потенційного бізнес-партнерства? Перевіряйте інформацію про українські компанії в LIGA360. Спробуйте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини