Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС відмовила товариству у реєстрації податкової накладної: суд підтримав позицію податківців

Реклама

Постановою Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду від 13.03.2023 у справі № 240/12029/21 за позовом підприємства до податківців про визнання протиправним та скасування рішення про відмову у реєстрації податкової накладної та зобов'язання зареєструвати податкову накладну скасовано постанову апеляційного суду та залишено в силі рішення суду першої інстанції.Про це повідомила прес-служба ДПС.

Так, судом першої інстанції встановлено, що підставою виникнення спору щодо правомірності прийняття рішення податкового органу про відмову в реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних стало ненадання позивачем до контролюючого органу копій первинних документів, які розкривають зміст господарської операції. Натомість позивачем надано пакет документів, який не відповідає інформації, зазначеній в податковій накладній.

ВС вважає вірним висновок місцевого суду, що податковий орган, приймаючи оскаржуване рішення, був необізнаний про наявність помилки у податковій накладній, на яку посилається позивач, обґрунтовуючи надання пакету документів на підтвердження іншої господарської операції, а приймав рішення в межах своєї компетенції та виключно на наданих позивачем документах, які є суперечливими, оскільки позивачем не надано первинних документів щодо постачання/придбання товарів/послуг та розрахункових документів стосовно сої, а надано стосовно кукурудзи.

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

Читайте також:

Які операції підлягають фінмоніторингу та за яких умов

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини