Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У рамках дерегуляції економіки Уряд скасував застарілі інструменти

Реклама

Кабінет Міністрів у рамках дерегуляції економіки вніс зміни до низки постанов.

Відповідно до рекомендацій Міжвідомчої робочої групи з питань прискореного перегляду інструментів держрегулювання господарської діяльності рішенням Уряду, схваленим на засіданні 17 березня 2023 року, скасовано застарілі інструменти.

Рішенням Уряду скасовані:

  • видача контрольних марок на розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних. Йдеться про голограми на СD, без яких роздрібний продаж дисків був заборонений;

  • висновок науково-дослідної організації стосовно технічної неможливості знешкодження та утилізації шкідливих речовин, відходів виробництва та стічних вод;

  • висновок про те, що товари, які використовуються для розвитку виробництва і забезпечення споживання біологічних видів палива, не виробляються та не мають аналогів в Україні. Як було зазначено під час розгляду питання Міжвідомчою робочою групою, цей інструмент також наразі є застарілим і недіючим.

Також своїм рішенням Уряд передав повноваження щодо видачі свідоцтва представника у справах інтелектуальної власності (патентного повіреного) до Національного органу інтелектуальної власності. До сьогодні ці повноваження належали Мінекономіки, притому що згідно із законом функції щодо атестації та реєстрації патентних повірених здійснює Національний орган інтелектуальної власності.

За повідомленням Урядового порталу

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Читайте також:

GDPR комплаєнс для ІТ-компанії: юридичні аспекти

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини