Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профільний комітет ВР опрацьовує законодавчу ініціативу щодо заборони тимчасового затримання ТЗ інспекторами з паркування під час воєнного стану

Реклама

Комітет з питань транспорту та інфраструктури опрацьовує законодавчу ініціативу щодо заборони тимчасового затримання транспортних засобів інспекторами з паркування під час воєнного та надзвичайного стану. Про це повідомила прес-служба ВР.

Йдеться про законопроєкт «Про внесення змін до статті 2654 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони тимчасового затримання транспортних засобів інспекторами з паркування під час дії правового режиму воєнного або надзвичайного стану» (реєстр. №9092).

Пропонується внести зміни до статті 2654 КУпАП, в частині додавання примітки, відповідно до якої тимчасове затримання транспортних засобів інспекторами з паркування не повинно застосовуватися в місцевостях, у яких запроваджено правовий режим воєнного стану або правовий режим надзвичайного стану.

Зазначається, що за статистикою, за рік дії воєнного стану в Україні через повномасштабне військове вторгнення рф кількість випадків тимчасового затримання транспортних засобів зросла.

"Під час воєнного стану населені пункти України зазнають масованих ракетних обстрілів, а тому з етичної та моральної точки зору неприпустимо вимагати від водіїв не порушувати правила зупинки або стоянки, адже в першу чергу вони повинні піклуватися про власне життя та здоров'я, а не про дотримання Правил дорожнього руху", - йдеться в повідомленні.

Крім того, може виникнути необхідність у негайній та швидкій евакуації, що неможливо оперативно здійснити, якщо транспортний засіб тимчасово затриманий та перебуває на зберіганні на спецмайданчику чи стоянці.

Як бізнесу діяти правильно в умовах воєнного часу? Завдяки LIGA360. Система доповнена новими розділами й інструментами, де зібрані зміни законодавства, новини й аналітика, консультації. Знаходь відповіді та слідкуй за змінами щодня.

Читайте також: В Україні можна буде реєструвати авто чи оформити посвідчення водія без використання пластикових бланків

Оновлено Перелік захворювань і вад, за наявності яких особа не може бути допущена до керування відповідними ТЗ

Відтепер можна призначити та скасувати належного користувача авто онлайн: МВС

Кабмін вніс зміни до ПДР та Порядку проведення обов'язкового технічного контролю ТЗ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини