Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін відновив обов’язок організаторів азартних ігор сплачувати щорічні платежі за ліцензії

Реклама

Уряд відновив обов'язок організаторів азартних ігор сплачувати щорічні платежі за ліцензії у сфері діяльності з організації та проведення азартних ігор, передбачені Законом «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор».

Зазначені зміни було внесено до урядової постанови № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану». Відповідна постанова № 173 набрала чинності 3 березня 2023 року.

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей роз'яснила, що плата за ліцензії на провадження діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор - це одне з джерел формування спеціального фонду Державного бюджету України, кошти якого можуть бути спрямовані на відновлення України та ліквідацію наслідків збройної агресії росії.

КРАІЛ нагадала, що урядовою постановою № 314 після початку збройної агресії російської федерації в Україні, зокрема, було продовжено строки дії діючих строкових ліцензій і документів дозвільного характеру та відтерміновано періодичні, чергові платежі за ними на період воєнного стану та три місяці з дня його припинення чи скасування.

Постановою КМУ № 173 встановлено, що несплачені до дня набрання чинності цією постановою щорічні платежі за ліцензії у сфері діяльності з організації та проведення азартних ігор за кожен рік дії ліцензії сплачуються у тридцятиденний строк з дня набрання чинності цією постановою. Протягом зазначеного строку суб'єкти господарювання у сфері організації та проведення азартних ігор повинні подати Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей документи, що підтверджують внесення плати за ліцензії.

Враховуючи зазначене, КРАІЛ наголосила на необхідності сплати організаторами азартних ігор усіх ліцензійних платежів, несплачених станом на 3 березня 2023 року. Граничний строк сплати таких платежів - 2 квітня 2023 року.

Несплата або прострочення здійснення плати за ліцензію понад два місяці є підставою для анулювання відповідної ліцензії, відповідно до пункту 6 частини першої статті 51 Закону «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор».

Щодо щорічних платежів за наступний рік дії ліцензії у сфері діяльності з організації та проведення азартних ігор, строки сплати яких настають після 3 березня 2023 року, то такі платежі підлягають сплаті в порядку та у строки, встановлені статтею 49 Закону «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор».

Перевіряти ліцензії компанії можна в сервісі CONTR AGENT. 30 ліцензійних реєстрів та всі офіційні дані про партнерів й конкурентів в один клік. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Що таке Due Diligence і чому це важливий етап угоди

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини