Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Місцевий суд ухвалив вирок щодо колабораційної діяльності

Реклама

Бобринецький районний суд Кіровоградської області визнав громадянина винним у скоєні кримінального правопорушення, передбаченою ч. 4 ст.111-1 КК України (колабораційна діяльність). Про це повідомила прес-служба суду.

Зазначається, що з початку березня до початку листопада 2022 року село Вавилове Миколаївської області було окуповане російськими військовими. Солдати перебували в селі і встановили свої блокпости на в'їзді та виїзді.

"Один із жителів села добровільно і регулярно допомагав загарбникам матеріальними ресурсами. Протягом усього часу окупації чоловік трактором постійно возив воду до бойових позицій, укріплень чи пунктів тимчасової дислокації росіян. У судовому засіданні селянин визнав вину повністю, вказав, що у скоєному розкаюється", - йдеться в повідомленні суду.

Бобринецький районний суд Кіровоградської області визнав його винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.111-1 КК України, тобто в колабораційній діяльності, а саме передачі матеріальних ресурсів збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора.

Покарання призначено у  виді трьох років позбавлення волі з позбавлення права обіймати посади в органах державної влади та/або місцевого самоврядування або органах, що надають публічні послуги на строк десять років та з конфіскацією майна.

Вирок може бути оскаржено в апеляції.

Готуєтеся до судового засідання? Спробуйте VERDICTUM у LIGA360. Аналізуйте тексти судових рішень, формуйте аргументи - та перейдіть до подання документів у Кабінет Електронного суду. Деталі за посиланням.

Читайте також: Надання статусу УБД громадянам, які виступили на захист держави в перший місяць широкомасштабної війни: Закон набув чинності

Правові висновки Верховного Суду, які скасували попередню судову практику щодо застосування Закону «Про оренду землі»

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини