Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Указ про введення санкцій проти 116 фізичних та юридичних осіб, причетних до примусового вивезення українських дітей до рф

Реклама

Президент Володимир Зеленський Указом № 115/2023 увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 лютого 2023 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Так, запроваджено санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до примусового переміщення, викрадення та вивезення українських дітей до держави-агресора, передачу на усиновлення українських дітей у сім'ї російських громадян. Про це повідомив Урядовий портал.

«Переконана, майбутній суд в Гаазі, що виноситиме вирок представникам країни-агресора, приділить особливу увагу злочинам проти українських дітей. 461 дитина загинула. 927 - поранені. Біля 14 тисяч - примусово депортовані. Це лише офіційно підтверджена та верифікована інформація, яку мають українські правоохоронні органи станом на сьогодні. Кожен, хто повинен в злочинах проти дитинства - безвідносно, військових чи цивільних, - буде покараний», - зазначила Першого віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Зазначається, що до цього санкційного списку потрапили 116 фізичних та юридичних осіб. Зокрема, керівники регіонів, до яких переважно спрямовуються насильно вивезені громадяни України та їхні діти: голова уряду Республіки Якутія (Саха) Андрій Тарасенко, Міністр уряду Московської області В'ячеслав Духін, перший віце-губернатор Приморського краю Віра Щербина і т. д. А також представники т. зв. «оперативного штабу» створеного відповідно до розпорядження губернатора Ростовської області з метою проведення примусової «евакуації» громадян України на територію Ростовської області. Під санкції потрапили директор Департаменту державної політики у сфері захисту прав дітей міністерства освіти російської федерації Лариса Фальковська, уповноважені з прав дитини в низці регіонів рф, безпосередньо причетні до порушення прав українських дітей. Та т. зв. «благодійні організації», що беруть активну участь в організації депортації українців.

Окрім того, Указом Президента №114/2023 введено в дію санкції проти чотирьох представників російської федерації в Міжнародному олімпійському комітеті - президента Олімпійського комітету рф, члена Міжнародного олімпійського комітету Віталія Смірнова, плавця, кавалера та почесного члена Міжнародного олімпійського комітету Олександра Попова, президента Федерації тенісу росії, «персонального тренера Єльцина» та члена МОК Шаміля Тарпіщєва, легкоатлетки, офіцера збройних сил рф та члена МОК Олени Ісинбаєвої. 

Читайте також: Президент підписав Указ про введення санкцій проти 164 фізосіб та 85 юросіб, пов'язаних із засновником «ПВК Вагнера»

Перевіряєте кандидатів на посади щодо комплаєнс-ризиків та конфлікту інтересів? У LIGA360:Compliance ви можете перевірити наявність фізособи у санкційних списках, розшуку, реєстрі виконавчих проваджень тощо. Захистіть свій бізнес з LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини