Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 22 лютого діє урядова постанова щодо розширення переліку суб'єктів первинного фінмоніторингу

Реклама

Кабмін уніс зміни до Порядку подання інформації для взяття на облік (зняття з обліку / поновлення на обліку) суб'єктів первинного фінансового моніторингу, реєстрації та подання суб'єктами первинного фінансового моніторингу Державній службі фінансового моніторингу інформації про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, іншої інформації, що може бути пов'язана з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення.

Відповідна урядова постанова від 17 лютого 2023 року № 144 набрала чинності 22 лютого.

Передбачено, що суб'єкти господарювання, які здійснюють торговельну діяльність культурними цінностями та/або надають посередницькі послуги в такій діяльності, зобов'язані стати на облік у Держфінмоніторингу як суб'єкти первинного фінансового моніторингу не пізніше дня встановлення ділових відносин з клієнтом (проведення фінансової операції) у випадках, визначених статтею 10 Закону № 361-IX «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (зі змінами, внесеними Законом № 2736-IX).

Про це повідомляв Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Забезпечте систематичний моніторинг законодавства та змін правового поля для вашого бізнесу. З LIGA360:Compliance ви не пропустите жодної вимоги від регуляторів - у тому числі нововведень у галузі фінансового моніторингу, податкового чи антимонопольного законодавства. Отримайте повноту інформації для свого бізнесу з LIGA360.

Читайте також:

Які операції підлягають фінмоніторингу та за яких умов

Мінфін оновив критерії ризиків легалізації незаконних доходів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини