Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці роз'яснили, за якими критеріями визначаються критично важливі підприємства

Реклама

3 1 січня набрала чинності постанова Кабміну від 27 січня 2023 року № 76 «Деякі питання  реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», якою затверджено Порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Про це нагадало Головне управління ДПС у Дніпропетровській області.

Пунктом 2 Порядку  встановлені критерії, за якими визначаються підприємства критично важливі для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, зокрема:

- загальна сума податків, зборів, платежів, нарахованих, утриманих та сплачених до державного і місцевих бюджетів протягом звітного податкового року перевищує еквівалент 1,5 млн євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом Національного банку за той самий період, що підтверджується довідковою контролюючого органу, в якому на обліку перебуває підприємство;

- відсутність заборгованості із сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що підтверджується довідкою про відсутність заборгованості з платежів , контроль за справлянням яких покладено на контролюючи органи, або витягом з інформаційної системи органів ДПС щодо статусу розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами, засвідченим керівником підприємства.

"Для отримання довідки згідно Постанови № 76 платникам необхідно звертатись до органу ДПС за основним місцем обліку. Довідка надається за період, який розпочинається 01 січня 2022 року і закінчується 31 грудня 2022 року в цілому по Україні", - зазначили в ДПС.

Читайте також: 19 лютого набув чинності Закон щодо продовження строку проведення загальної мобілізації

Нові правила військового обліку

Набув чинності новий Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів

Новий порядок бронювання військовозобов'язаних (інфографіка)

Отримуй максимум інформації для ухвалення юридичних рішень. Усе законодавство й судова практика, аналітика й правова картина дня - є у рішенні LIGA360:Юрист. Замов прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини