Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профільний Комітет рекомендує Парламенту прийняти законопроєкт щодо особливостей оподаткування в період дії воєнного стану

Реклама

За результатами засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики 20 лютого ухвалено рішення рекомендувати Парламенту прийняти законопроєкт N8401 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану за основу. Про це повідомив народний депутат «Слуги Народу», голова профільного комітету Данило Гетманцев.

Раніше ми писали: Законопроєкт щодо особливостей оподаткування в період дії воєнного стану зареєстровано в Парламенті
Зазначається, що законопроєктом пропонується внести зміни до ПКУ, законів України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо припинення не пізніше 01 липня 2023 року дії:
- зупинення проведення документальних перевірок;
- застосування спрощеної системи оподаткування у вигляді єдиного податку у розмірі 2 відсотків;
- можливості для фізичних осіб - підприємців платників єдиного податку І та ІІ груп не сплачувати єдиний податок;
- зупинення перебігу строків (строків подання податкової звітності, строків проведення перевірок, строків отримання податкової інформації контролюючими органами, строків проведення процедури адміністративного оскарження, строків надання індивідуальних податкових консультацій, тощо);
- норм щодо незастосування відповідальності (штрафних санкцій) за порушення вимог податкового законодавства та іншого законодавства, - - контроль за виконанням якого покладено на контролюючі органи.

Також законопроєктом планується:
- скасування/не нарахування штрафних санкцій та пені, нарахованих згідно податкового повідомлення-рішення, за умови сплати платником податків суми податкового зобов'язання (основного платежу), нарахованого за результатами документальних перевірок, які були відновлені або розпочаті з 01 липня 2023 року та завершені до дня припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, протягом 30 календарних днів з дня, наступного за днем отримання податкового повідомлення-рішення. При цьому сума сплаченого податкового зобов'язання не підлягає оскарженню.
- врегулювання оподаткування податком на прибуток «перехідних» операцій, які було розпочато в період сплати єдиного податку з метою усунення подвійного оподаткування.

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

Читайте також:

Податкові перевірки під час воєнного стану

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини