Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У секретаріаті Вищої ради правосуддя створено службу дисциплінарних інспекторів

Реклама

Відповідно до статті 27 Закону «Про Вищу раду правосуддя» у секретаріаті Вищої ради правосуддя діє служба дисциплінарних інспекторів як самостійний структурний підрозділ, який утворюється для реалізації повноважень ВРП щодо здійснення дисциплінарного провадження стосовно суддів та діє за принципом функціональної незалежності від Ради.

Вища рада правосуддя поінформувала, що на виконання вказаної норми 7 лютого 2023 року затвердила зміни до структури секретаріату Ради. Змінами передбачено створення у секретаріаті окремого самостійного підрозділу - служби дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, згідно із зазначеним Законом (ст. 28) служба дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя формується з числа осіб, які мають вищу юридичну освіту, стаж професійної діяльності у сфері права не менше п'ятнадцяти років, з яких не менше восьми років сукупного стажу роботи на посадах судді, прокурора, адвоката.

Дисциплінарний інспектор Вищої ради правосуддя:

1) проводить попередню перевірку дисциплінарної скарги, переданої йому за результатами автоматизованого розподілу справ;

2) аналізує матеріали дисциплінарних справ;

3) збирає у разі необхідності інформацію, документи, інші матеріали;

4) готує проекти ухвал і рішень дисциплінарної палати та Вищої ради правосуддя у межах дисциплінарного провадження стосовно судді;

5) аналізує матеріали за скаргами на рішення у дисциплінарних справах стосовно суддів і прокурорів, готує проекти висновків та рішень Вищої ради правосуддя;

6) аналізує та узагальнює практику здійснення дисциплінарних проваджень та ухвалені рішення про притягнення або відмову у притягненні судді до дисциплінарної відповідальності (ч. 4 ст. 28 Закону про ВРП).

Юристи аналізують й моніторять судову практику на ІТ-платформі LIGA360. Отримай доступ до 100 млн судових справ та сучасних інструментів legal research. Обирай свій тариф за посиланням.

Читайте також:

Особливості здійснення господарського судочинства в умовах війни

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини