Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріальна палата просить Фонд держмайна вирішити проблему завищеної оцінки нерухомості в Єдиній базі

Реклама

Нотаріальна палата України отримала інформацію про те, що протягом останніх кількох тижнів у Єдиній базі звітів про оцінку, яка використовується нотаріусами для посвідчення правочинів, відбулося різке, подекуди у декілька разів, збільшення оціночної вартості нерухомого майна, що не відповідає його ринковій вартості.

У результаті цього особи, які мають намір вчинити правочини з нерухомістю або оформити спадкові права, не можуть це зробити у зв'язку із непропорційно завищеною оцінкою нерухомості, зазначають у НПУ.

«Такий стан речей істотно порушує законні права та інтереси фізичних та юридичних осіб, негативно впливає на цивільний оборот та призводить до особливо негативних наслідків під час війни в Україні», йдеться в повідомленні Нотаріальної палати.

У зв'язку з цим 6 лютого 2023 року НПУ звернулася до Фонду державного майна України з проханням усунути проблему завищеного автоматичного визначення оціночної вартості об'єктів нерухомості Єдиною базою.

Попередьте незаконні дії з об'єктами нерухомості та діяльність "чорних реєстраторів". Налаштуйте моніторинг в SMS-Маяк та отримуйте сповіщення про будь-які дії щодо майна компанії. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Новий порядок бронювання військовозобов'язаних (інфографіка)

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини