Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада визнала ПВК "Вагнер" міжнародною злочинною організацією

Реклама

Верховна Рада визнала приватну військову компанію "Вагнер" міжнародною злочинною організацією. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Рада Схвалила проєкт постанови №8397 про визнання приватної військової компанії «Вагнер» міжнародною злочинною організацією.

"Верховна Рада України постановляє:

1. Визнати приватну військову компанію "Вагнер" міжнародною злочинною організацією.

2. Звернутися до урядів і парламентів країн світу визнати ПВК "Вагнер" міжнародною злочинною організацією, виходячи із характеру її діяльності в Україні, ЦАР, Малі, Лівії та Сирії.

3. Рекомендувати Офісу Генерального прокурора, Службі безпеки України, Міністерству внутрішніх справ України активізувати досудове розслідування кримінальних правопорушень щодо осіб, зокрема ПВК "Вагнер", підозрюваних у їх вчиненні на території України, з метою його якісного і оперативного здійснення та передачі відповідних матеріалів в установленому законом порядку до суду.

4. Ця Постанова набирає чинності з моменту її прийняття", - йдеться в тексті проєкту постанови.

Також депутати схвалили проєкт постанови № 3735 "Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, урядів і парламентів держав світу про визнання російських приватних військових компаній терористичними організаціями".

Читайте також: Президент підписав Указ про введення санкцій до 200 юросіб на 50 років

Володимир Зеленський підписав Указ про застосування санкцій до 198 фізичних осіб

Президент підписав Указ про застосування санкцій до 119 фізичних осіб

Дізнавайтеся повну інформацію про контрагентів і фізосіб, з якими плануєте працювати. Система CONTR AGENT покаже дані з ЄДР, фінансовий та податковий стан на 6,5 млн компаній та ФОП. А ще тут є дані з державних реєстрів про всіх громадян України. Оцініть переваги CONTR AGENT прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини