Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Дії можна буде розмитнити авто онлайн: роз'яснення Мінцифри

Реклама

Мінцифри повідомило, що зараз триває робота над митною реформою: розробка законодавчої бази, послуги в Дії.

Як відбувається розмитнення авто зараз? 

Зараз ціна розмитнення залежить від вартості автомобіля. "Цим можуть зловживати, самі митники і люди, змінюючи вартість відповідно до характеристик, пошкоджень. А потім - зменшувати суму сплати митних платежів", - зазначили в прес-службі Мінцифри.

З новим законодавством цей підхід повністю зміниться. Для розрахунку ціни розмитнення пропонується використовувати лише сталі характеристики авто.

Як працюватиме нове законодавство у митній сфері?

По-перше, митний збір відбуватиметься за новою системою розрахунку. Створено калькулятор, де потрібно ввести всього три характеристики: рік виготовлення авто; тип двигуна; його об'єм (для бензинового або дизельного) або потужність (для електричного). Далі система автоматично розрахує вартість розмитнення авто.

"Так, наприклад, за розмитнення Audi A3 2006 року, на дизелі, з об'ємом двигуна 2 літри за новою формулою треба буде заплатити 80 132 грн, замість 143 500 грн за старою формулою", - поясниди в міністерстві.

По-друге, антикорупційний ефект. Мінімізовано людський фактор при розмитненні авто, тож процес на кордоні буде швидким та без можливої корупції. Цифровізація процесів при розрахунку митних платежів дозволяє враховувати лише об'єктивні показники, на які не може вплинути людина.  

По-третє, після прийняття закону розмитнення стане набагато простішим, прозорішим і швидшим. Відповідно до нового законодавства розмитнення авто буде доступним в Дії. "Як завжди, в декілька кліків. На це потрібно не більше 5 хвилин. Вводите VIN-код авто, а розрахунок відбувається автоматично. Потім з Дією буде швидше проведено митний контроль, митне оформлення і постановка на облік в сервіс центрі МВС. На цьому все", - йдеться в роз'ясненні.

Мінцифри пропонує ділитися зворотним зв'язком та думками про нову систему розмитнення авто за посиланням: https://rozmytnennia.diia.gov.ua/.

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також: Податківці вказали, за легкові автомобілі якої вартості необхідно сплачувати транспортний податок у 2023 році

Набрали чинності чергові зміни до Правил дорожнього руху

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини