Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Катерина Задорожняя (АК Arzinger) : "Суперечки про засмічення земучастков підлягають розгляду в господарських судах"

19 березня 2010, 15:26
858
0
Реклама

Вищий господарський суд України 9 березня видав чергове інформаційний лист "Про деякі питання практики застосування в рішенні суперечок окремих норм процесуального права (по матеріалах справ, розглянутих Верховним Судом України)". У цьому листі ВХСУ виклав правові позиції, пов'язані із застосуванням ВСУ норм процесуального права, які відображені в його постановах.

Катерина Задорожняя: "Суд підтвердив правомірність звільнення податківців від сплати державного мита"

Прокоментувала лист для ЛІГА :ЗАКОН юрист АК Arzinger Катерина Задорожняя: "Відносно перегляду судового рішення за обставинами, що знову відкрилися, в листі вказується, що перегляд рішення з такої причини неможливий в повному об'ємі. Перегляду підлягає лише частина рішення у рамках, в яких обставини, що знову відкрилися, впливають на суть рішення.

Також у вказаному листі суд визначив, що судові спори, що виникають у зв'язку з засміченням земельних ділянокщо відносяться до земель промисловості, є цивільно-правовими і підлягають розгляду у господарських судах (при відповідному суб'єктному складі).

Вищий господарський суд підтвердив правомірність звільнення державних податкових адміністрацій від сплати державного мита і витрат на інформаційно-технічний розгляд справ при поданні позовів до господарських судів України. Це обгрунтовано тим, що вказані органи входять в систему державної податкової служби, яка, у свою чергу, звільнена від оплати судових витрат".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини