Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін установив додаткову умову для отримання ліцензії туроператорами

Реклама

Кабмін уніс зміни до Ліцензійних умов провадження туроператорської діяльності.

Відповідна урядова постанова від 10 січня 2023 року № 22 набрала чинності 12 січня.

Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, роз'яснив деталі ухваленого документа.

Перелік підтвердних документів, що додаються до заяви про отримання ліцензії, доповнено документом, який підтверджує відсутність здійснення контролю за діяльністю суб?єкта господарювання резидентами держав, що здійснюють збройну агресію проти України.

Передбачено також, що туроператор на своєму веб-сайті зобов'язаний, поміж іншого, розмістити в довільній формі інформацію про дату та номер рішення про видачу ліцензії на провадження туроператорської діяльності.

Документом установлено, що строк, протягом якого ліцензіати подають до органу ліцензування документи, передбачені Ліцензійними умовами провадження туроператорської діяльності, затвердженими постановою Кабінету Міністрів від 11 листопада 2015 року № 991, становить чотири місяці з дня набрання чинності постановою № 22.

Працюйте лише з перевіреними контрагентами, що мають ліцензії на діяльність. На ІТ-платформі LIGA360 можна дізнатися про наявність ліцензій у компаній: на туроператорську діяльність й послуги перевезення пасажирів, надання фінансових послуг, торгівлю алкогольними й тютюновими виробами. Детальніше за посиланням.

Читайте також:

Вилучення майна рф в Україні: як працює механізм

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини