Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2023 році збільшено розмір добових: ДПС

Реклама

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області інформують, що для роботодавців неоподаткований розмір добових визначає пп. «а» пп. 170.9.1 Податкового кодексу.

У 2023 році він становить:

  • для відряджень по Україні - не більш як 0,1 розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, в розрахунку за кожен календарний день такого відрядження - 670 грн (6700 грн х 10 %);

  • для відряджень за кордон - не вище 80 євро за кожен календарний день відрядження за офіційним обмінним курсом гривні до євро, установленим НБУ, у розрахунку за кожен такий день.

У разі виплати добових у сумі, яка перевищує вказані вище розміри, різниця оподатковується ПДФО за ставкою 18 % і військовим збором за ставкою 1,5 %.

Для бюджетних установ на 2023 рік сума добових не змінилася. Суми добових для відряджень визначені в додатку 1 до урядової постанови від 02.02.2011 р. № 98. Із 01.01.2022 року сума добових для відряджень за бюджетні кошти по Україні становить 300 грн, а для закордонних відряджень сума визначена у доларах США і залежить від країни відрядження.

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

Читайте також:

Податкові ризики добровільного страхування: перезавантаження

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини