Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ: перше постачання об'єкту будівництва підлягає оподаткуванню

19 березня 2010, 12:24
1135
0
Реклама

Від обкладення ПДВ звільняються усі операції з поставки житла, окрім першої. Таку думку ДПАУ підтвердила у своєму листі № 3608/7/16-1517 від 23.02.2010.

Зокрема ДПАУ вказала на те, що згідно пп. 5.1.20 п. 5.1. ст. 5 Закону "Про податок на додану вартість" звільняються від сплати ПДВ операції з поставки об'єктів житлового фонду, окрім їх першого постачання (оформлення документів, що встановлюють право, на готові до експлуатації знову побудовані об'єкти першому власникові). При цьому, абсолютно не має значення які джерела фінансування при будівництві житла використовувалися: власні засоби підприємства забудовника, засоби учасників фонду фінансування будівництва або засобу утримувачів облігацій. Таким чином з листа ДПАУ виходить, що операція з першої поставки житла підлягає обкладенню ПДВ на загальних підставах. Вартість житла при цьому визначається виходячи із звичайної ціни.

Раніше ДПАУ роз'яснила, в чому саме полягають операції з першої поставки житла, і по якій ставці ПДВ вони обкладаються. Детальніше про це в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Коли постачання житла вважається першим? Версія ДПАУ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини