Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦПФР уточнила нюанси щодо повноважень членів рад недержавних пенсійних фондів під час війни

Реклама

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення, яке покликане забезпечити під час війни повноцінну діяльність органів управління недержавних пенсійних фондів (рад НПФ).

Регулятор вирішив наділити ради НПФ усією повнотою повноважень, передбачених Законом «Про недержавне пенсійне забезпечення». Даний крок допоможе нівелювати ризики повного або часткового руйнування системи корпоративного управління пенсійними фондами через позбавлення необхідного функціоналу ради фонду в умовах війни.

Рішення НКЦПФР від 28 грудня 2022 року № 1500 вносить зміни до попереднього документа - рішення від 22 червня 2022 року № 706.

Передбачено, що у разі закінчення строку дії повноважень члена ради НПФ до початку або у період дії воєнного стану його повноваження продовжуються на період дії воєнного стану та до 90 днів після його завершення в повному обсязі.

Крім того, оскільки нові технології дозволяють проводити збори засновників пенсійних фондів дистанційно, Комісія прибирає застереження щодо «обґрунтованої неможливості» проведення таких зборів.

Рішення регулятора набирає чинності наступного дня після його публікації на сайті.

За повідомленням НКЦПФР

Захистіть свій бізнес інформацією у новому році. Тільки до 15 січня ви можете підключити до 5 співробітників компанії до LIGA360 та отримати знижку 30%. А ще ви отримаєте додаткові сервіси медіамоніторингу та договірної роботи. Дізнайтесь більше переваг LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Ухилення від сплати податків: добірка судової практики 2022

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини