Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військовозобов’язані ВПО: чи потрібно ставати на облік у військкоматі та хто звільняється від мобілізації?

Реклама

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України нагадало, що якщо особі від 18 до 60 років, вона покинула свою домівку і є військовозобов'язаною, то їй потрібно стати на військовий облік за новим місцем фактичного проживання. Зробити це треба протягом 7 днів після приїзду.

"Звертаємо увагу, це не означає, що вам одразу вручать повістку", - йдеться в повідомленні.

З повним переліком військовозобов'язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, можна ознайомитися у статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Зокрема, звільненими від мобілізації є такі категорії військовозобов'язаних громадян:

- особи з інвалідністю або особи, які відповідно до висновку військово-лікарської комісії визнані тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров'я на термін до 6 місяців (з подальшим проходженням військово-лікарської комісії);

- жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

- жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років;

- жінки та чоловіки, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років;

- жінки та чоловіки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина, яка є особою з інвалідністю I чи II групи;

- які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного зі своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи.

"Якщо ви належите до осіб, які не підлягають мобілізації, але повістка все одно прийшла, потрібно з'явитися до військкомату та надати документи, які підтверджують ваш статус", - зазначили в міністерстві.

Відкрийте можливості LIGA360 для юридичного бізнесу. Придбайте рішення для 5 юристів - отримуйте рішення для бухгалтера та піарника у подарунок. Тільки до 31 грудня забезпечте більше співробітників інформацією за тією ж ціною. 

Читайте також: Набув чинності Закон, яким військовослужбовцям під час війни дозволили йти у відпустку без пояснення причин

Виїзд чоловіка, який самостійно виховує одну або більше дітей: роз'яснення Держприкордонслужби

На час воєнного стану оновлено військову процедуру посвідчення заповітів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини